close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
  • Personlig Udvikling
  • Livskvalitet – Alt det der gør livet værd at leve

    Livskvalitet – Dækker over alt det, der gør livet værd at leve

    Et begreb, der spænder så vidt, at en fortolkning nærmest er umulig, dog findes der en definering, som de fleste kan nikke genkende til – livskvalitet er stort set alt det, der gør, at vi er tilfredse med vores liv, vi er lykkelige og oplever og erfarer en masse, der tilfører kvalitet til vores liv og hverdag.

    Mange ønsker også at forbinde livskvalitet med et godt helbred, men gør man dette begrænser man samtidigt også selve betydningen af begrebet, i og med, at det vil betyde, at mennesker, der lever med en eller flere sygdomme, sorg og andre belastninger, ikke kan lade sig berige af følelsen af at have opnået en vis livskvalitet.

    Man kan derimod se livskvalitet som det, der er godt og skidt, betydningsfuld og dejligt – det der gør, at der er større mening med livet – Livskvalitet kan være et mål i sig selv – Det man ønsker og behøver, det man gerne vil opnå, eller det man allerede har opnået.

    Kompetenceudvikling “giver” livskvalitet

    – At udvikle dine egne kvalifikationer og evner.

    At opnå yderligere livskvalitet kan også gøre gennem kompetenceudvikling, at du sætter dig nogle mål for, hvad du ønsker at blive bedre til. Det er utroligt forløsende og vidunderligt at erfare, at man faktisk indeholder andet og mere, og at man faktisk kan meget mere, end man lige aner. Via kompetenceudvikling kan mange opnå et større selvværd og en bedre selvtillid, hvilket i sidste ende oftest vil føre til en forøget livskvalitet.

    Gestaltterapi “for” livskvalitet

    Føl mere – Lev mere – Føl Livet!

    – En terapiform, der har til formål at hjælpe individet med at blive et ”helt” menneske – Et menneske, der oplever sig selv som værende unik, levende og ansvarsbevidst. Følelser, der alle kan være berigende i form af forøget og bedre livskvalitet. Ved hjælp af ens drømme, fantasier, følelser og kropslige spændingstilstande hjælper gestaltterapi med at finde individets egne egenskaber og vilje, så personen igen finder troen på sig selv.

    Girafsprog “er” livskvalitet

    Vil du have ret, eller vil du være lykkelig?” – Citat af Marshall B. Rosenberg.

    Betegnelsen og meningen med ”Girafsprog”, er psykologen Marshall B. Rosenbergs værk, og er også kaldet for ikke voldelig kommunikation – Det er en evne, der kan tillæres, men som tager tid og vilje. Navnet kommer af, at giraffen er det dyr, der har det største hjerte, og med den lange hals, også et utroligt overblik.

    Meningen med girafsprog er, at man skal tale ærligt og ud fra sine følelser, tanker, behov og iagttagelser – en metode, der ofte vil give et positivt resultat i det, at man bagefter sidder med en ren og behagelige følelse, man har været ærlig omkring sine følelser og behov – Man har gjort, hvad man kunne, en god vej til øget livskvalitet.

    – Det hele handler om livskvalitet, og om at gøre livet værd at leve!


    Emner: SelvUdvikling | 5 Comments »

    Kommentarer

    5 kommentarer til “Livskvalitet – Alt det der gør livet værd at leve”

    1. isabella pedersen Says:
      05/12/2010

      hej

      Kan man måle livskvalitet?
      Og hvordan?
      Jeg vil gerne vide det.

      Kærlig Hilsen
      Isabella Pedersen.

    2. Janno Says:
      06/12/2010

      Hej
      Da livskvalitet ikke er det samme for dig, som det er for mig, kan man vel ikke generelt måle det.
      Det er vel kun dig selv der kan vurdere og måle din egen livskvalitet. Det er ihvertfald sådan jeg oplever det.

    3. isabella pedersen Says:
      10/12/2010

      Hej

      Tak for dit svar.
      Det er fordi jeg går i 6.klasse og er ved at lave en opgave om livskvalitet og så var jeg lidt usikker på om man kunne måle det

      Kærlig Hilsen
      Isabella

    4. Sanne Says:
      05/12/2012

      Hej

      Vi er en gruppe der sidder og skriver eksamensopgave om livskvalitet og har brugt noget fra det første afsnit du har skrevet om livskvalitet. Men så ville vi lige vide hvem kilden er? da vi skal bruge det til henvisninger i fodnoterne.

      Hilsen Sanne

    5. Janno Says:
      05/12/2012

      Det har du allerede selv besvaret
      Janno